A 10 legjobb "magyaralter" klip (*szerintem)

Updated: Aug 4, 2020

Nagyon szeretem a zenét - ez az állítás valószínűleg nem lepett meg senkit, aki erre az oldalra tévedt.

Nagyon szeretem a vizualitást - szintén nem egy hírértékű tény annak, aki ismeri az evveladalban instagram fiókot.


Valószínűleg az sem fog senkit meglepetésként érni, ha elárulom: a videóklipeket is imádom.


Bevallom, sokszor zenehallgatás közben a fejemben klipeket találok ki magamnak, amivel biztos, hogy nem vagyok egyedül.


Szeretem, ha egy klipnek van története ami hozzáad valamit a dalhoz, amit hallgatok. Ugyanakkor a hangulatfestő klipeket is kedvelem, amikor mintegy vizuális mankó, segít a képi anyag jobban átérezni azt a hangulatot, amit a zenével átadni kíván az előadó.


Nagyon sok jó klipp készül sok jó magyar zenéhez, de nem írok le még egy klisé mondatot, inkább mutatom, hogy nekem mi a kedvenc 10 "magyaralter" klipem:


10. Bermuda - Monte Carlo


Akkora visszadobás ez a klip! Emlékszem mennyire tetszett MINDEN outfit (különös tekintettel a fekete John Lennon napszemüvegre), amikor kilencedikes gimisként először láttam ezt a videót. Ugyan a legtöbb ruhadarabot ma már nem biztos, hogy felvenném (azért a napszemcsit még a mai napig adom), attól még fantasztikus korlenyomat ez a videó. Kötött beaniek, körsálak, csipke harisnyák és kesztyűk, hatalmas bizsu gyűrűk, beltéri cigizés - annyira 2010.


9. Elefánt - Ég veled


Nem tudnám megmondani, hogy pontosan mi történik ebben a kliben, de nagyon érzem a hangulatot.


8. Bohemian Betyars feat. Parno Graszt - Ha menni akarok


Akkora buli ez a klip, mint maga a szám. Amikor hallgatom ezt a zenét/nézem a videót mindig megfogalmazódik bennem a gondolat, hogy milyen szívesen beköltöznék egy kis időre ebbe a miniuniverzumba.


7. Galaxisok - Huszonöt


Kedvenc zenekarom kedvenc klipje. Októberben tölöttem be a huszonötöt és néha azt kívánom, bárcsak egy kicsit lelassulna az idő - pont, mint ebben a videóban. Talán akkor ki tudnám találni, hogy vajon mit is akarok.


6. Ricsárdgír - SzintisLaci


Ha van sikeres videóklip, akkor ez az. Már maga a tény, hogy a Ricsárdgír bement a Budapest Tv-be felvenni ezt a videót zseniálissá teszi az egész performanszt. Mozgáskultúra, styling, zene 10/10.


5. Carson Coma - Én Még Sohasem


Ezt a klipet nézni egyszerre kellemes és bizar élmény. Nagyon tetszenek a képi elemek, amik kicsit zavarbaejtőek, de egyben szuper-esztétikusak.


4. OHNODY - Hideg


Amikor először hallottam ezt a számot/láttam ezt a klipet rögtön Lana Del Rey és a 'Video Games' jutott eszembe. Azt is nagyon szerettem, nem volt kérdés, hogy ez is rögtön a kedvenceim közé fog kerülni.


3. Ricsárdgír - Mindenki boldog


Tudom, hogy ez már a második klip a viszonylag rövid listán a Ricsárdgírtől, de nem tehetek róla - ők készítik a legjobb videókat ebben a körben. Szívem szerint még a Smacklevest, az Éndalomat és a Koalát is feltettem volna ide, de próbáltam valamennyire megőrizni a diverzitást. Ennek a klipnek, azonban, ugyérzem mindeképp ezen a listán a helye. Ilyen kreatív, vicces, jól-megcsinált videót ritkán látni Magyarországon. Ahol mindenki boldog.


2. 30Y - Felhő


Furcsának tűnhet, hogy ezt a klipet is felvettem a kedvenceim közé, de nem tudom szavakkal leírni, mit jelent nekem ez a zene és a videó így együtt. A 30Y volt az első magyaralter zenekar, amit magamtól felfedeztem és megszerettem - ezt a klipet és a Dadog-ot végtelenszer láttam. Ha becsukom a szemem a mai napig fel tudom idézni, hogy milyen beállítás követ milyen beállítást. Egyszerűen imádom.


1. hiperkarma - jószerencsét!


És dobpergést! Első helyen nálam a hiperkarma - jószerencsét című dalához készített klip áll. Gyönyörű szöveg, gyönyörű zene, gyönyörű videó. Megható, megindító, egyszerűen szép. Mi kell még?465 views0 comments

Recent Posts

See All