top of page

#hallgassmagyart

2019 februárjában indítottam el az @evveldalban instagram oldalt egy unalmas, péntek reggeli egyetemi órámon. Akkoriban már egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy létrehozok egy hasonló oldalt, ahol megoszthatom azokat a zenéket, amiket szeretek és nem az ismerőseimet „fárasztom” ezzel. Egy olyan felület megalkotása lebegett célként a szemeim előtt, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel beszélhetünk a kedvenc zenéinkről és együtt ünnepelhetjük a legjobb magyar dalokat.

Sajnos többször tapasztalatam, hogy valamiért sok ember szemében ’cikik’ a magyar zenék és ’elvből’ nem hallgatnak magyar előadókat. Ne értsetek félre, semmi bajom nincs a külföldi zenékkel – én is rengeteg külföldi előadót szeretek és hallgatok nap mint nap. De csak azért, mert valaki külföldiül énekel, nem lesz feltétlenül kúlabb vagy jobb. Sőt. Célom, hogy megmutassam, hogy megszámlálhatatlan fantasztikus magyar előadó van, akik világszínvonalú dalokat írnak. És igenis, magyar anyanyelvűként néha jobban meg tudnak ezek a számok érinteni, mint néhány angol rádiósláger.

A magyar zene népszerűsítésért indított ’mozgalmat’ az instagramon esztétikus képekkel, könnyen fogyasztható formában kezdtem el: pár kiragadott sorral a kedvenc zenéimből, szép képekkel, minden napra egy dal leosztással. Szerencsére már a legelejétől fogva rengeteg szeretetet és bíztató üzenetet és kommentet kaptam, ami a folytatásra ösztönzött és világosság tette számomra, hogy van létjogosultsága egy ilyen kezdeményezésnek.

Az oldal első évfordulóján beteljesült az egyik nagy álmom: megszülettek a #hallgassmagyart vászontáskák piros, rózsaszín és natúr színben. Fontos volt, hogy minőségi termékek kerüljenek ki a kezeim közül, amik méltók az oldalhoz, a feldolgozott zenékhez és persze azokhoz az emberekhez, akik megtisztelnek engem a bizalmukkal. A cél itt is a magyar zene népszerűsítése volt, illetve olyan termékek létrehozása, amik amellett, hogy baromi jól néznek ki (legalábbis én nagyon büszke vagyok a végeredményre, amit hosszas tervezési és gyártási folyamatok előztek meg), mondanivalóval is rendelkeznek. Személy szerint én imádom azokat a ruhadarabokat és kiegészítőket, amik nem ’tucat’ darabok, nem jönnek szembe velem az utcán minden sarkon, kézzel készülnek - lehetőleg hazai kisvállalkozók által és ráadásul még valamilyen számomra fontos üzenetük is van. A reakciók alapján arra következtetek, hogy ezzel sem vagyok egyedül.

A táskák mellett most egy új fejezet nyílik az oldal életében. Lassan megérkeznek ugyanis a #hallgassmagyart pólók. A gyártásuknál ugyanazokat az elveket vettem figyelembe, amiket a táskáknál is: egyedi design; fenntartható és környezetbarát gyártás; kiváló minőség. Remélem, ugyanúgy fogjátok őket szeretni, mint az oldalt és az új színben is elérhető táskákat!

Még egyszer köszönöm a támogatásotok és a sok szeretetet, amit kaptam/kapok tőletek!

Nagyon örülök, hogy itt vagytok és együtt vágunk bele ebbe a projektbe.

Millió puszi,

Flóra

Neked mit jelent a #hallgassmagyart?

túl hosszú lenne ide szóval csak annyi hogy életem

bottom of page